Építkezés, felújítás, nyírászárók cseréje…HUN-Therm, Hevestherm nyílászárók.

Kémény típusok

 • Turbós kémény
  A turbós kémény a kondenzációs kéményhez hasonlóan a kazánból egy ventilátor segítségével távozik a füstgáz a tüzelőberendezésből. A túlnyomással üzemelő tüzelőberendezésben keletkező füstgáz hőmérséklete bár magasabb a kondenzációs tüzelőberendezéseknél keletkezőétől, azonban a kondenzátum elvezetéséről itt is gondoskodni szükséges.
  Általában 80/125 mm vagy 60/100 mm keresztmetszetűek az égéstermék elvezetők. Ezeknél a megoldásoknál a készülék az égési levegőt nem a belső térből veszi, azzal összeköttetésben nincs, tehát minden szempontból a lehető legbiztonságosabb megoldást jelenti.
  A helyi adottságoknak megfelelő legoptimálisabb megoldás megtalálása hozzáértő szakember feladata. Javaslom, hogy tanácsért, kivitelezésért már jó előre keressenek meg bennünket, még a tüzelőberendezés vásárlása előtt.

Névtelen-1

 • Kondenzációs kémény
  A készülék égéstermék elvezetése és égési levegő ellátása hasonló a ventilátoros készülékeknél alkalmazott kettős csöves (LAS) megoldásokhoz. A kondenzációs kémény esetében annyi a különbség, hogy a belső – az égéstermék szállítására szolgáló – cső az alacsonyabb hőmérséklet (és a savas kondenzátum) miatt általában műanyagból készül.
  Kondenzációs készülék levegő ellátására és égéstermék elvezetésére meglévő hagyományos kémény is igen jól felhasználható: a falazott kéményen belül a lakóépület nagyságrendnél általában 70-80 mm méretű, műanyag égéstermék elvezető cső elhelyezhető, maga a falazott kémény pedig a készülékhez megfelelő idommal csatlakoztatva az égési levegő hozzávezetésére használható fel, de csak kivételes esetekben.
  Ezeknél a megoldásoknál a készülék az égési levegőt nem a belső térből veszi, azzal összeköttetésben nincs, tehát minden szempontból a lehető legbiztonságosabb megoldást jelenti.

 

 • Egyedi kémény
  Egymással belső összeköttetésben lévő helyiségek legfeljebb 60 kW összteljesítményű tüzelőberendezések kéménye. Építési mód alapján lehet falazott (téglából, könnyűbetonból) jellemzően habarcskötéssel készített kémény, vagy szerelt/bélelt egyedi kémény, mely csőelemekből készül jellemzően szerelőipari technológiával.
  Hazánkban e kéménytípusból található a legtöbb, leggyakrabban falazott kivitelben. A falazott kémények felújítását elsősorban utólagos béléscsövezéssel végezzük el a legkorszerűbb megoldásokkal.  A helyi adottságoknak megfelelő legoptimálisabb megoldás megtalálása hozzáértő szakember feladata.

Névtelen-2

 • Szerelt kémény
  A szerelt kémények alkalmazásának legfontosabb területei kéménytoldások megoldásaként, új létesítések esetén elsősorban meglévő épületekben. Alkalmas továbbá a zárt rendszerű tüzelőberendezések égéstermék elvezetésére is, gyűjtőkémények kiváltása esetén, valamint cserépkályhák, kandallók, vegyes fűtésű kazánok égéstermék-elvezetésére. A szerelt kémény utólag szinte bárhova beépíthető, így az ügyfeleink egyik „kedvence”.
  A helyi adottságoknak megfelelő legoptimálisabb megoldás megtalálása hozzáértő szakember feladata. Javasoljuk, hogy tanácsért, kivitelezésért már jó előre keressenek meg bennünket, még a tüzelőberendezés vásárlása, vagy a kémény tervezett felújítása előtt.

Névtelen-3

 • Központi kémény
  Ingatlanok 60 kW-nál nagyobb teljesítményű (központi fűtés, központi melegvíztermelő, nagykonyhai) tüzelőberendezések központi kéménye. Építési mód alapján lehet falazott (téglából, könnyűbetonból) jellemzően habarcskötéssel készített kémény, vagy szerelt/bélelt kémény, mely csőelemekből készül jellemzően szerelőipari technológiával.
  A falazott kémények felújítását elsősorban utólagos béléscsövezéssel végezzük el a legkorszerűbb megoldásokkal. Új szerelt kémények kiépítését is vállaljuk garanciával a legoptimálisabb költségek mellett.

Névtelen-4

 • Gyűjtő kémény
  Több – egymást követő – épületszint egymás feletti helyiségeiben levő tüzelőberendezések gyűjtő kéménye. Ezek köpenyelemből és béléselemből épített kéményrendszerek.
  Hazánkban 1985-től e kéménytípust tilos tervezni, 1986-tól tilos építeni. Jelenleg csak és kizárólag a gyűjtőkémény felújítására vagy kiváltására van lehetőség. Vállaljuk gyűjtőkémények felújítását, vagy gyűjtőkémények átalakítását a legkorszerűbb megoldásokkal.

Névtelen-5

Szolgáltatások

 • Kémény építése, felújítása
 • Kéménybélelés
 • Kéményfej átépítés
 • Kéményseprő-járda építése, javítása
 • Füstcsövek cseréje
 • Tetőkibúvó beépítés

Kéményseprői nyilatkozat

A kémény felújítás, építés, használaton kívül történő helyezés, valamint tüzelőberendezés csere estében szükséges a területileg illetékes kéményseprő nyilatkozata. Társaságunk minden általa kivitelezett kéményre intézi a kéményseprő nyilatkozat beszerzését.

 

Kivitelezői nyilatkozat

Társaságunk minden általa kivitelezett kéményre intézi a kéményseprő nyilatkozat beszerzését. A nyilatkozat készíttetéséhez azonban szükséges az elkészült égéstermék elvezető (kémény) vonatkozásában a kivitelezői nyilatkozatunk.
A kivitelezői nyilatkozatunkat az Ügyfeleink kéréseinek megfelelően vagy átadjuk a helyszínen, vagy a kéményseprő nyilatkozat ügyintézéséhez biztosítjuk azt. Levesszük az ügyintézés gondját a válláról, így időt és energiát takaríthat meg.

Bruttó árak:

Merev Acél NA 100-120 12000,-
NA 130 14000,-
NA 150 15000,-
Furánflex NA 130-120 9000,-
NA 140 9500,-
NA 150 10500,-
NA 160 11500,-
NA 180 12500,-
NA 200 13500,-

 

Szerelt kémény építés Alu-Say
Építési technológia Átmérő
mm
Ár
[Ft/fm]
Hagyományos technológiával NA 130/200 26000,-
NA 150/200 27000,-
NA 200/300 29000,-

 

Szerelt kémény építés Alu-Say
Építési technológia Átmérő
mm
Ár
[Ft/fm]
1-5 FM 46000,-
5–(alpitechnikával) 66000,-
Kéménymarás, régi 14×14-es kéményét nem kell visszabontani akár 160-as átmérőig bővíthető. 13000,-

 

Air tonik helyiség átszellőztető 14000ft. Két típusú, kör alakú amit falba kell vésni  vagy pedig  ablakba lehet tenni.  Az ár ugyanaz.  Saválló kémény ajtó 7000ft, air tonik darabja (12000ft) kémény ajtó 5000.-.

 

Schiedel kémények.

A Schiedel kémények olyan előgyártott elemekbőlNévtelen-6 álló kémény rendszerek, melyeknek köszönhetően a kémény építés gyors és költséghatékony. Azonban a Schiedel kémények ennél több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.A kéményben található kerámiacső sima felületének és formai kialakításának köszönhetően tökéletes huzatosság érhető el a kéményben. A füstelvezetés minden esetben biztonságos, melyet a szigetelőanyag minősége és annak pontos méretezése is garantál. A tüzelőrendszer akkor is energiatakarékosan üzemeltethető, ha a füstgáz-hőmérséklete alacsony. A Schiedel kémények nem csak maximálisan füsttömörek, tehát falukon sem az égésgázok, sem a levegő nem juthat át, hanem még tűzállóak is. A samott csövek akár az 1000 °C-os hőnek is ellenállnak. Egyes kazán típusokban kondenzátum keletkezhet, mely könnyen károsíthatja a kémény szerkezetet. A Schiedel kémények azonban kiválóan ellenállnak a nedvességnek és a hátsó szellőzésű rendszernek köszönhetően a kémény száraz marad. Persze egy kéményben nem csak a víz, hanem a tüzelőanyag égése során felszabaduló savak is könnyen kárt tehetnek.A Schiedel kémények kerámiacsöve azonban ellenáll ezen maró anyagoknak is. Mivel ilyen ellenállóak és az égés során felszabaduló gázok nem tesznek kárt a füstcsövekben, ezért ezen kémények bármilyen tüzelőberendezéshez használhatóak.

Kérjen ajánlatot:
Építőipari tevékenység:

- építészeti tervezés
- építõipari generálkivitelezés
- új lakások értékesítése
- családi ház építés
- társas ház építése
- felelõs mûszaki vezetés
- mûszaki ellenõrzés
- építõipari költségvetés készítés
- földmunka
- alapásás
- tereprendezés
- betonozás
- falazás
- tetõszerkezet készítés
- villanyszerelés
- hõ- hang vízszigetelés
- épületgépészet
- térburkolat készítése
- hideg-meleg burkolás
- festés - mázolás
- kerítések építése
- lakatos munkák

Nyílászáró, tevékenység:

- nyílászáró kereskedelem
- nyílászáró beépítés
- mûanyag és fe ajtó
- mûanyag és faablak
- télikert
- szekcionált garázskapu
- tetõsíkablak
- belsõ ajtó
- ablakpárkány
- redõny

Partnereink:

További szolgáltatások:

Épülettervezés.
Családi házépítés.
Nyílászárók beépítése, cseréje, javítása
Földmunka, alapásás, tereprendezés.
Betonozás, falazás,
Tetõszerkezet készítés
Villanyszerelés.
Hõ- hang vízszigetelés, épületgépészet.
Térburkolat készítése
Hideg-meleg burkolás.
Festés - mázolás.
Kerítések építése.
Lakatos munkák.