Építkezés, felújítás, nyírászárók cseréje…HUN-Therm, Hevestherm nyílászárók.

 
Vállalkozásunk kéményépítéssel is foglalkozik. Legyen szó bármilyen tüzelési fajtáról, gáztüzelésről vagy vegyes-tüzelésről (fa, szén, pellet, brikett) minden tüzelési fajtához építünk kéményeket.
 
Ma Magyarországon több tízezer kémény nem megfelelő állapotú, némelyik életveszélyes.
Sajnos nagyon sok a rosszul kivitelezett kémény, amelyek nem felelnek meg sem anyagminőségileg, sem építési szempontból, ezért mindig forduljon szakemberhez.

Az elvállalt munkát gyorsan, és szakszerűen végezzük el.
Ingyenes felmérés tanácsadás akár 24 órán belül.
Az elvégzett munkák mindig megfelelnek a mindenkori követelményeknek.
További kérdés esetén érdeklődjön telefonon, vagy e-mail-ben.
 
Hogy épül fel egy kémény?
A kémény építés folyamata eltérő lehet attól függően, hogy milyen típusú kéményről van szó. Itt elsősorban a szerelt, valamint az előgyártott kémények építési menetére kell gondolni, mert falazott kéményeket ma már egyre ritkábban készítenek. Gyakran előfordul az is, hogy egy kémény beépítésére már utólag, az épület elkészülte után van szükség. Ilyen esetben az egyszerű, falazott kémények szóba sem jöhetnek. Ezért most mi ezen két esetet, vagyis az előgyártott, valamint szerelt kémények építési technikáit fogjuk egy kicsit tüzetesebben átvenni.
 
Kéményépítés előgyártott elemekből.
Az előgyártott kémények nagy előnye, hogy a már a kész elemeknek köszönhetően a kémény igen gyorsan “felhúzható”. De hogyan is zajlik a kémény építés folyamat, ha ezt a megoldást választjuk? Nyilván először egy megfelelő talapzatot kell készítenünk a kémény számára, mindegy, hogy az az épületen belülre vagy kívülre fog kerülni. A kémény építés következő lépése, hogy erre az alapra egy vízszigetelő réteg is felkerüljön. Ha ez megvan, akkor felkerül rá az első köpenytégla. Ennek üregét szükséges lesz betonnal félig feltölteni. Ezután belekerül a szigetelőanyag, vagyis az ásványgyapot és a samottból vagy kerámiából készült béléscső. A köpenytéglák összeillesztéshez egy speciális habarcsot kell használnunk, mely cementből, mészből és homokból áll. Fontos, hogy ez a habarcsréteg az egyes elemek között nagyjából 1 cm vastag legyen. Az ennél jóval vastagabban, vagy éppen vékonyabban felvitt habarcsréteg jelentősen gyengítheti a kémény szerkezeti stabilitását. Míg a külső beton elemek közötti megfelelő kötést ezen habarcs, addig a belső béléscsövek közöttit egy speciális ragasztóanyag biztosítja. Ez a ragasztó csak akkor képes megkötni, ha a levegő hőmérséklete +5 °C felett van. Ha ezt a típust választjuk, akkor tehát a kéményépítés csak a tavasztól őszig terjedő időszakban valósítható meg. A béléscsövek összeragasztásakor fontos, hogy azokat portalanítsuk, majd előnedvesítsük. Egy ügyes szakember számára a kéménye építés ilyen előgyártott elemekből nem vesz többet igénybe 6-8 óránál.

Kémény építés szerelt kémények esetén
A szerelt kémények nagy előnye, hogy nagyon könnyen telepíthetőek az épületen kívülre, és kiváló szigeteltségüknek köszönhetően a kinti hideg sem fogja lassítani a füstgázok áramlási sebességét. Ha az épületen kívül szeretnénk elhelyezni a szerelt rendszert, akkor a kémény építés első lépése, hogy a füstcsövet átvezessük az épületen kívülre, vagyis keresztül kell vágnunk a falat. A kémény építés következő lépése, hogy kialakítsuk az indító elemet. A szerelt kémények egyaránt indulhatnak a talajra épített talapzatról, valamint az épület falára felszerelt tartókonzolról. Ezután a kémény nyomvonalán elhelyezzük a tartóelemeket, és amennyiben más megoldás nem lehetséges, akkor kivágjuk a tetőből azt a részt, mely a kémény nyomvonalába esik. Persze a szerelt kémények esetén elhúzást is alkalmazhatunk, vagyis beépíthetünk olyan döntött elemeket, melyek segítségével a tetőgerendák elkerülhetőek. Miután a szerelt kémények elemeit összeillesztettük és rögzítettük őket a tartóelemekhez, már csak a kivésett falrész szigetelése, javítása és persze vakolása van hátra.

Kérjen ajánlatot:
Építőipari tevékenység:

- építészeti tervezés
- építõipari generálkivitelezés
- új lakások értékesítése
- családi ház építés
- társas ház építése
- felelõs mûszaki vezetés
- mûszaki ellenõrzés
- építõipari költségvetés készítés
- földmunka
- alapásás
- tereprendezés
- betonozás
- falazás
- tetõszerkezet készítés
- villanyszerelés
- hõ- hang vízszigetelés
- épületgépészet
- térburkolat készítése
- hideg-meleg burkolás
- festés - mázolás
- kerítések építése
- lakatos munkák

Nyílászáró, tevékenység:

- nyílászáró kereskedelem
- nyílászáró beépítés
- mûanyag és fe ajtó
- mûanyag és faablak
- télikert
- szekcionált garázskapu
- tetõsíkablak
- belsõ ajtó
- ablakpárkány
- redõny

Partnereink:

További szolgáltatások:

Épülettervezés.
Családi házépítés.
Nyílászárók beépítése, cseréje, javítása
Földmunka, alapásás, tereprendezés.
Betonozás, falazás,
Tetõszerkezet készítés
Villanyszerelés.
Hõ- hang vízszigetelés, épületgépészet.
Térburkolat készítése
Hideg-meleg burkolás.
Festés - mázolás.
Kerítések építése.
Lakatos munkák.